tiistai 9. kesäkuuta 2009

Hallanvaara ohi...

...kesäkukkien istutus voi alkaa.

Opiskeluaikoina useana kesänä olin kesätöissä hautasmaalla puutarhahommissa. Sieltä jäi opiksi vanhankansan ohje. Kesäkukat kannattaa istuttaa vasta kesäkuun 10.päivän jälkeen. Ei ole ollenkaan huono ohje tuo. Kylmät yöt ovat taas meitä vaanineet viime päivinä. Sen verran otin ennakkoa että tänään 9.kesäkuuta istutin ensimmäiset kesäkukat (orvokkeja ei lasketa).

Etupihan suuriin ruukkuihin istutin valkoista ahkeraaliisaa niinkuin viimeiset 5 vuotta olen tehnyt. Taidan olla aika kaavoihin kangistunut...

Mutta niistä kastelemalla ja nyppimällä huonot kukat pois ja siemenkodat kasvaa komeita kaunistuksia. Ja mitä parasta ne ovat edullisia!
Etupihan amppeliin perinteisesti tulee valkoinen petunia. Petunia viihtyy hyvin aurinkoisella eteläpihalla. Takapihan varjoisemmissa amppelipaikoissa se on vain kasvattanut pitkää vartta ja tänä vuonna sinne laitankin jotain muuta.

Kukkien istuttamisen jälkeen nautin pokkariostoksestani teen kanssa etuterassilla. Olin jo pitkään ajatellut ostavani Kirsi Pihan: Medicien naapurissa. Mukavan oloinen kirja...paitsi matkakuumeen se aiheutti! Ei kylläkään Italiaan vaan perheemme suosikkimaahan Portugaliin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää pihamaan kädenjäljet :)
Saanko kirjan lainaan, kun olet sen lukenut?
Terveisiä siskoille kylmästä ja sateisesta Tanskasta. Ilmasta huolimatta tämä tunnelma ja ihmisten välittömyys on niiiin mukavaa. Huomenna tiukka shoppailuaikataulu aamusta ja sitten kotomaata kohti!
Mange hilsen, M

Anonyymi kirjoitti...

Ilmanmuuta kirjan saa lainaan.

Anonyymi kirjoitti...

Samoissa hommissa oltu myös täällä. Ja mistä aina muistaa että mihinkäs aikaan niitä ulkokukkia voi laittaa... Tietenkin siitä, että pikkuiset ystävät inisevät ja imevät. Tuloksena tuttu juttu eli korvat, silmät ja suu multaa täynnä. Huh huh.

Nyt paistaa aivan ihana ilta-aurinko. Eilen pihalla puuhatessa satoi vettä ja ukkonen jylisi, mutta pikku ystäviä oli paljon vähemmän kuin tänään.

Vähemmän itikoita teidän ulkopuuhiinne toivoopi S